A A A K K K

Тарас Єлейко: об’єкти великої приватизації викликають високу зацікавленість з боку потенційних інвесторів

У інтерв’ю виданню «Укрінформ» заступник Голови Фонду державного майна України Тарас Єлейко розповів про приватизацію таких об’єктів як АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» та АТ «ПКМЗ» (завод «Більшовик»), та процедури процесу приватизації. 

За його словами, Фонду державного майна вдалося досягти зацікавленості в об’єктах приватизації з боку інвесторів, зокрема, використовуючи маркетування, інформування та регулярні зустрічі з іноземними інвесторами. Також представники Фонду беруть активну участь у міжнародних форумах та конференціях, співпрацюють з Торгівельно-промисловою палатою України, Міністерством закордонних справ, посольствами в інших державах. Окрім цього, паралельно відбувається співпраця з інвесторами і з боку радників з приватизації.

Так, вже 27 та 29 жовтня відбудуться аукціони з приватизації АТ «ОГХК» та АТ «ПКМЗ».

«Абсолютно всі матеріали щодо цих об'єктів підготовлено максимально якісно. А те, що аукціони відбудуться майже одночасно, навіть добре, адже пройдуть вони до кінця року й підписання договорів завершаться ще до тривалих різдвяно-новорічних свят», - заявив Тарас Єлейко. 

Що стосується малої приватизації, то надходження до державного бюджету збільшилися в рази - якщо у 2019 році показник надходжень становив 500 млн грн,  у 2020 році - 2,2 млрд грн, а у 2021 вже проведено успішних аукціонів на суму понад 2,2 млрд грн. Цей факт свідчить про те, що мала приватизація працює на повну і продовжує нарощувати темпи.