A A A K K K

ФДМУ провів першу установчу нараду з представниками компанії, яка виконає оцінку ОПЗ

24 лютого 2016 р. у  Фонді держмайна відбулася перша робоча нарада представників ФДМУ, компанії «УВЕКОН» та компаній Ernst&Young і SARS (офіційний представник UBS в Україні) щодо організації роботи з оцінки державного пакета акцій ПАТ «Одеський припортовий завод».

Директор групи компаній «УВЕКОН» Володимир Шалаєв провів презентацію компанії, а представники ФДМУ та компанії Ernst&Young  привітали оцінювачів з перемогою в конкурсі та висловили сподівання, що «УВЕКОН» виконає оцінку вчасно і на високому професійному рівні.

Під час наради Фонд передав зібрані на даний час матеріали для подальшої роботи з оцінки з метою їх опрацювання та з’ясування обсягу даних, яких не вистачає. Також учасники наради обговорили питання конфіденційності наданої інформації. Під час зустрічі учасники підняли низку методичних питань майбутньої оцінки. Крім того, було обговорено питання плану-графіку та домовлено про щотижневі зустрічі для поточних звітів та оперативного виявлення та вирішення проблем.

Володимир Шалаєв погодився, що обсяг робіт значний, але висловив упевненість, що потужний кадровий потенціал компанії та її досвід дозволить виконати усі роботи згідно з графіком. «Це насправді велика робота – треба буде застосувати усі міжнародно відомі методи оцінки бізнесу, оцінити понад 36 тисяч одиниць основних засобів, провести  ретельний аналіз підприємства, його ринків, прогноз його розвитку, зробити значний обсяг розрахунків, – сказав Шалаєв. – Але ми виконували оцінку бізнесу підприємств, які мали і 120 тисяч основних засобів. У нас більше 10 працівників мають великий практичний досвід роботи з оцінки бізнесу – більше 10 років.  Всього в команді близько 30 працівників, які візьмуть участь у процесі. Ми вже вкладалися в такі терміни. Ми організуємо роботу системно, розпишемо графік поденно».

Крім того, за словами директора групи компаній, на ОПЗ працює радник, і «УВЕКОН» зможе скористатися наданими ним матеріалами, що значно пришвидшить роботу.