A A A K K K

ФДМУ провів зустріч робочої групи з приватизації

Сьогодні, 4 лютого 2016 року, відбулося засідання робочої групи з підготовки рекомендацій та пропозицій до проектів рішень Кабінету Міністрів України щодо приватизації та умов продажу об’єктів державної власності, що підлягають приватизації (утворена Постановою КМУ №525 від 24 червня 2015 року). У засіданні взяли участь голова Фонду держмайна Ігор Білоус, його заступники Наталя Лебідь та Андрій Гайдуцький, старший радник міністра економічного розвитку Адомас Аудіцкас, а також представники ЄБРР, USAIDі Ernst&Young.

Учасники обговорили наявний статус приватизації ОПЗ та визначили подальші кроки роботи з підприємством, стан підготовки до приватизації у енергетичній сфері, а також перспективи підтримки законодавчих змін у парламенті.  Представники ЄБРР і USAIDпідтримали кроки ФДМУ з підготовки  до продажу пріоритетних об’єктів і погодилися з необхідністю об’єднання пакетів акцій ОПЗ 5%+94,6%. У зв’язку з цим вони висловили надію, що законопроект знайде підтримку у парламентарів під час другого читання.
Крім того, в п'ятницю, 5 лютого, представники робочої групи домовилися заслухати і обговорити звіт представників UBS, які презентують проміжні результати дослідження щодо приватизації ОПЗ.