A A A K K K

Фонд держмайна оголошує електронний аукціон ще на одній біржі

29 березня 2016 р. о 10:00 почнуться електронні торги лотом номер 205236 (будинок зерноскладу, що перебуває на балансі ПрАТ «Любашівський елеватор») на електронному майданчику Товарної біржі «ІННЕКС».  Заявки на участь приймаються до 25 березня.

Як повідомлялось раніше, ФДМУ переводить малу приватизацію в Інтернет для залучення більшої кількості покупців і забезпечення максимальної прозорості процесу. Про це розповів заступник Голови Фонду держмайна Андрій Гайдуцький. 

"Сьогодні Фонд держмайна готовий відкрити нову сторінку приватизації  в Україні й дати шанс взяти участь у приватизації всім бажаючим. Ми переводимо аукціони з продажу об'єктів малої приватизації в онлайн-режим. На продаж будуть виставлені об'єкти груп А, Д, Ж - нежитлова нерухомість, що перебуває на балансах державних підприємств або не увійшла в статутні капітали госптовариств, а також об'єкти соціальної сфери, об'єкти незавершеного будівництва й рухоме майно. До того ж об'єкти нерухомості будуть виставлятися на продаж як із землею, так і без неї, – розповів Андрій Гайдуцький. – Онлайн-продаж цих об'єктів забезпечить конкуренцію покупців і дасть максимально можливу ринкову ціну".

За словами Генерального директора ТБ «ІННЕКС» Павла Лисечка, взяти участь у цих торгах зможуть всі бажаючі. «Для цього потрібно зареєструватися в нашій електронній торговельній системі, надати необхідні документи (їхній перелік зазначений на сайті) і оплатити гарантійний внесок – 10% від початкової вартості об'єкта, виставленого на продаж, – розповів Гендиректор. – Перевага онлайн-аукціону в тому, що брати в ньому участь або стежити за його ходом ви зможете з будь-якої точки світу, де є Інтернет. До того ж, і для продавця, і для покупця онлайн-аукціон – це гарантований спосіб сформувати на об'єкт дійсно ринкову ціну, тому що коло потенційних покупців не обмежено".