A A A K K K

Голова ФДМУ візьме участь в першому інфраструктурному форумі

22 квітня 2016 р. у готелі InterContinental Kyiv відбудеться «Український інфраструктурний форум ’16» за підтримки Міністерства інфраструктури України. Організатор Форуму – A7 CONFERENCES,Офіційний партнер – Лемтранс, Ексклюзивний юридичний партнер – Міжнародна юридична фірма Baker& McKenzie, Стратегічний партнер – Будівельна компанія «AртБудСервіс», Інноваційний партнер – Microsoft Ukraine.Форум стане професійною комунікаційною платформою для відкритої публічної дискусії, що об’єднає представників державної влади, міжнародних організацій та  українських підприємств для переходу на новий рівень розвитку ринку інфраструктури. Мета Форуму – привернути увагу міжнародних та національних інвесторів до потенціалу транспортної системи України для залучення іноземних інвестицій у сектор.

У Форумі візьмуть участь Володимир Омелян, Заступник Міністра інфраструктури України, Оксана Рейтер, Заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції, Владислава Рутицька, Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції, Міхеіл Саакашвілі, Голова Одеської обласної державної адміністрації, Ярослав Дубневич, Голова Комітету ВРУ з питань транспорту, Ігор Білоус, Голова Фонду державного майна України,Оляна Гордієнко, Партнер київского офісу, Baker & McKenzie,Гохан Бейхан, Генеральний менеджер General Electric Transportation у країнах СНД, Європи, Близького і Середнього Сходу та Північної Африки,Флавіо Канетті, Старший директор з розвитку бізнесу BombardierTransportation, Володимир Мезенцев, Генеральний директор Лемтранс, Андрій Гундер, Президент Американської торгової палати в Україні, Олександр Кава, Керівник напрямку «Транспорт», Офіс ефективного регулювання (BRDO), Орест Климпуш,Голова Федерації роботодавців транспорту України, Юрій Мірошников, Президент Авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України», Володимир Приходько, Президент Крюківського вагонобудівного заводу, Сергій Вовк, Директор, Центр транспортних стратегій.

Серед учасників заходу також керівники ТОП-100 українських і міжнародних компаній у транспортній сфері, українські виробники продукції в галузі інфраструктурної промисловості, іноземні інвестори, представники міжнародних фінансових корпорацій, а також посольств іноземних держав.

Ігор Білоус, Голова Фонду державного майна Україна підкреслив: «Протягом останніх десяти років обсяги морських контейнерних перевезень зменшилися у 2 рази,  транзитних вантажів – у 3 рази. І це - попри те, що на більшості терміналів працюють приватні компанії. Вивчивши міжнародний досвід, ми дійшли висновку, що нам слід змінити модель управління державними портами. Наразі найбільш ефективною моделлю є середньострокова концесія, по якій працює понад 80% портів світу. В Україні така форма співпраці держави з приватним капіталом може бути ефективною лише за умов створення нового концесійного законодавства. Саме тому ми ініціювали створення міжвідомчої робочої групи для обговорення і написання нового Закону, у якому будуть сформульовані особливості концесій не лише для портів, а й в цілому для транспортної галузі, для сфери ЖКГ, медицини, соціальної інфраструктури тощо».

Міхеіл Саакашвілі, Голова Одеської обласної державної адміністрації зазначив: «Якщо розглядати Україну з точки зору логістичного бізнесу, то ми можемо запропонувати маршрути, що втричі привабливіші за російські. Маршрут через Росію, що займає 30 днів, можна прокласти через Україну максимум за 9! Це наш шанс, яким ми просто зобов’язані скористатися».

Форум покликаний посилити інтерес іноземних інвесторів до українських інфраструктурних проектів. Він дасть відповіді на ключові питання щодо джерел фінансування для поновлення інфраструктури та механізмів реалізації масштабних інвестиційних проектів. Окрім того, український бізнес під час заходу отримає вичерпну інформацію про можливості старту процесів модернізації і роботу з державними підприємствами у сфері інфраструктури, а також перспективи фінансування з боку національних та міжнародних фінансових установ. Особливістю Форуму стануть «1-на-1» зустрічі між інвесторами та представниками українських компаній на другий день Форуму. У межах заходу планується створити Каталог інвестиційних проектів від українських державних та приватних організацій у сфері інфраструктури.

Форум відбудеться за підтримки Міністерства інфраструктури України. Організатор Форуму – A7 CONFERENCES,Офіційний партнер – Лемтранс, Ексклюзивний юридичний партнер – Міжнародна юридична фірма Baker & McKenzie, Стратегічний партнер – Будівельна компанія «AртБудСервіс», Інноваційний партнер – MicrosoftUkraine.Виставковий партнер – ЖК «OrangePark». Генеральний інформаційний партнер – Інтерфакс-Україна, Діловий ТВ-партнер – Перший діловий, Генеральний медіа-партнер – Український тиждень, Генеральний радіо-партнер – Голос столиці, Ексклюзивний медіа-партнер – ЛігаБізнесІнформ, Ексклюзивний бізнес медіа-партнер – газета «Бізнес», Діловий медіа-партнер - Delo.ua, а також серед медіа-партнерів: 5 канал, Перша Шпальта, Українські новини, Компаньон, KyivPost, Ділова столиця, Новое время, Hubs, Промисловість в фокусі, TheUkrainianTimes, BusinessViews, Platfor.ma, ABCnews, Центр транспортних стратегій. За підтримки: УАІБ, MBAInternational, ACC, EBA, CUCC, KMBS, Рік Європи в Україні 2020, UBC, Клуб експортерів України, UVCA, CEOClubUkraine, KSE, Міжнародний інститут бізнесу.

Онлайн-реєстрація на Форум відкрита до 21 квітня 2016 року на сайті: http://a7conf.com/infra

З питань акредитації ЗМІ, будь ласка, звертайтесь до Оксани Кадочнікової, менеджера зі зв’язків з громадськістю A7 CONFERENCES, за тел.: +38 044 227 27 77, +38 068 120 53 35, е-mail: oksana@a7-group.com