A A A K K K

Ігор Білоус: Більше 80 інвестиційних компаній, зацікавлених у купівлі державних енергетичних активів, зібралися на конференцію в Києві

Фонд державного майна України за підтримки USAID (the US Agency for International Development) та за участю компанії Deloitte (радника у процесі приватизації в енергетичному секторі) провів сьогодні в Києві міжнародну конференцію для розширення інвестиційних можливостей в енергетичному секторі України.  Більше 100 учасників репрезентували близько 80 компаній та інвестиційних агенцій з більш як 15 країн світу, таких як Індія, Туреччина, Польща, Угорщина, Японія, Корея, США та Україна. На конференції вони ознайомилися з можливостями та умовами інвестування в шість обленерго, чотири ТЕЦ та Центренерго через відкритий та прозорий приватизаційний процес.

 

Відкриваючи захід, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман навів приклади того, як Україна працює над покращенням бізнес-середовища, реформуванням судової системи, зниженням рівня корупції. Він заявив, що «уряд України робить усе можливе, щоб зробити нашу країну більш привабливим місцем для інвестицій і ведення бізнесу. Участь серйозних інвесторів з усього світу в сьогоднішньому заході демонструє впевненість в тому, що наші зусилля успішні».

 

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт підкреслив важливість докладених урядом зусиль щодо приватизації: "Я вітаю зусилля уряду України в цілому і Фонду державного майна України, зокрема, які працюють над тим, аби зробити так, щоб приватизаційний процес відповідав міжнародним стандартам і створював вигідні можливості для інвестицій та ділового світу".

 

Голова ФДМУ Ігор Білоус докладно розповів про підготовку відкритого прозорого процесу приватизації енергетичних активів. “Міжнародні та українські інвестори матимуть рівний доступ та рівні  можливості для інвестування в енергетичні компанії.  Ми впевнені, що покупці принесуть капітал, технології та досвід для забезпечення виробництва, а споживачі завдяки цьому отримають якісні послуги”.

 

Хоча тема конференції стосувалася енергетичної сфери, доповідачі наголосили, що уряд України докладає всіх зусиль, щоб залучити інвестиції в усі галузі економіки, зробити Україну стабільною і незалежною країною для посилення її безпеки та покращення рівня життя громадян.