A A A K K K

Ігор Білоус: Транш МВФ позитивно вплине на приватизацію ОПЗ

Транш МВФ однозначно матиме вплив на настрої інвесторів,  про це написав на своїй сторінці у Facebook Голова ФДМУ Ігор Білоус.

За його словами, транш - як лакмусовий папірець для тих потенційних покупців, які до цього лише спостерігали, але не наважувалися подавати заявки на участь в українській приватизації.

«Він є сигналом для усього світу. Зрештою, ніхто у світі не вивчає детально ситуацію в нашій країні, частіше люди роблять висновки з “прапорців”, benchmarks. Транш від МВФ якраз і є таким benchmark, який свідчить, що країна попри все рухається у бік позитивних змін. Це також сигнал для ЄБРР та інших кредиторів, які можуть розглянути фінансування, наприклад, купівлі ОПЗ», – зазначив Ігор Білоус.

Як він написав, навіть 100 чи 200 мільйонів – це не та сума, яку бізнес може просто дістати з кишені, тим більше, що майбутньому інвестору знадобиться набагато більше коштів, щоб виплатити борги і дати заводу змогу нормально функціонувати. Тому, на його думку, інвестор, швидше за все, потребуватиме кредиту, а розмови з банками – справа завжди важка.

«Тож у нашій ситуації те, що МВФ нарешті виділив цей транш, дещо змінює сприйняття України – як держави, в яку можна заводити інвестиції», – підкреслив керівник Фонду.