A A A K K K

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу ФДМУ та ОПЗ про кредитування заводу

24 лютого 2016 Кабінет Міністрів України на своєму засіданні прийняв рішення про погодження наказу ФДМУ, яким регламентується відкриття ПАТ «Одеський припортовий завод» кредитної лінії. Наказом ФДМУ від 09 лютого 2016 року №252 затверджується завдання на голосування представникам держави на засіданні Наглядової ради ПАТ «ОПЗ»з питання отримання кредиту.

Обсяг кредитної лінії (офердрафт) складе 600 000 000,00 гривень. Кредитором виступить АБ «Укргазбанк». Кредитна лінія відкривається  по 15 листопада 2016 року.

Як зазначив на своїй сторінці у Facebook Голова ФДМУ Ігор Білоус, Фонд та ОПЗ запропонували уряду такий крок, щоб не зупиняти завод напередодні приватизації. За його словами, така перспектива була цілком ймовірною через падіння цін на карбамід та аміак нижче собівартості.

Як повідомив керівник Фонду, овердрафт вирішено було попросити в одному з державних банків, і на пропозицію кредитування відгукнувся тільки Укргазбанк. «Мабуть тому, що саме в ньому з 2012 року відкрито рахунки заводу», – пише Ігор Білоус.

Як зазначив голова ФДМУ, наступним кроком стане відбір постачальника та закупка газу, які відбуватимуться за певним порядком, встановленим Наглядовою радою ОПЗ. «Одним з головних критерієв відбору стане ціна», – підкреслив Ігор Білоус.