A A A K K K

Рішення Стокгольмського арбітражного суду щодо боргу ОПЗ перед Group DF не перешкоджає приватизації заводу

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук голова ФДМУ Ігор Білоус, коментуючи новину про рішення Стокгольмського Арбітражу, котрий 31 березня задовольнив клопотання Ostchem Holding Limited (Group DF Дмитра Фірташа) і  заборонив Одеському припортовому заводу відчужувати необоротні активи до 31 серпня 2016 року.

Рішеня суду щодо боргу ОПЗ перед Фірташем не має відношення до приватизації. Закликаю ЗМІ припинити поширення домислів і недостовірної інформації. Сподіваюся, ми всі зацікавлені в проведенні прозорої приватизації та залученні іноземних інвестицій в економіку країни, на підприємство, а не в розповсюдженні провокацій і паніки”, - написав І. Білоус.

Насамперед ОПЗ і ФДМУ мають отримати копію арбітражного рішення, щоб адекватно прокоментувати рішення суду, вважає очільник ФДМУ. З того, що відомо станом на сьогодні завдяки інформації на офіційній сторінці DFG, Стокгольмський суд заборонив відчуження необоротних активів ОПЗ, тоді як приватизація передбачає продаж акцій. Тому рішення Арбітражу жодним чином не вплине на плани щодо приватизації ОПЗ, а також на процеси, які вже розпочато і які ніхто не збирається відміняти, пояснив голова ФДМУ.

Наразі юристи ОПЗ вивчають ситуацію щодо визнання іноземного арбітражного рішення та нададуть до Фонду свої висновки. Крім того, у випадку необхідності, як зазначив І. Білоус, ОПЗ має право подати апеляцію.

Голова ФДМУ також додав, що органам центральної влади зараз краще дійти спільної позиції в питанні виплатити або реструктуризувати даний борг.