A A A K K K

Тернопільське РВ захищає інтереси держави у суді

Комісією з визначення частки держави у майні Міжгосподарського пансіонату з лікуванням «Лісова пісня» та підготовки його до приватизації, визначено держчастку в розмірі 43,7073 відсотків. Але РВ не мало змоги зареєструвати держчастку, через наявність в статуті оздоровчого закладу необґрунтованих положень про засновників підприємства – колективних сільгосппідприємств.

Львівський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким повністю задоволено позовні вимоги прокуратури Тернопільської області в інтересах держави в особі РВ ФДМУ по Тернопільській області.

Рішенням господарського суду Тернопільської області встановлено, що окремі положення статуту пансіонату не відповідають вимогам закону та порушують права  РВ ФДМУ по Тернопільській області на участь в управлінні підприємством. Судом визнано недійсними окремі положення статуту в частині заснування та участі в управлінні вказаним суб'єктом господарювання колективних сільгосппідприємств та скасовано запис в Єдиному державному реєстрі про те, що засновниками пансіонату є колективні підприємства.

Розмір державної частки у майні Міжгосподарського пансіонату з лікуванням «Лісова пісня» підтверджено висновком експертів в повному обсязі, а у складі засновників не встановлено колективних сільгосппідприємств.