A A A K K K

Триває провадження у справі щодо продовження строку дії договору оренди

У РВ по Миколаївській області знаходиться на контролі договір оренди, укладений з ТОВ «НІКМОРСЕРВІС НІКОЛАЄВ» на державне нерухоме майно – відкриті складські площі загальною площею 13951 кв.м, розташовані за адресою: м. Миколаїв, вул. Заводська, 23/17, що знаходяться на балансі ДП «Миколаївський морський торговельний порт», термін дії якогозакінчувався 31.12.2015 року.

Враховуючи намір ТОВ «НІКМОРСЕРВІС НІКОЛАЄВ» продовжити орендне використання зазначеного майна збільшивши термін дії договору до 15 років, та погодження балансоутримувача, РВ звернулося до Міністерства інфраструктури України щодо погодження змін до договору оренди.

Міністерство надало до РВ відмову в продовженністроку дії договору оренди та вимагалоповернути балансоутримувачу орендоване майно.

Враховуючи позицію уповноваженого органу управління (власника майна) – Міністерства інфраструктури України, РВ повідомило орендаря про те, що строк дії договору оренди продовжено не буде.

Орендар не погодився з фактом припинення договору оренди та подав  до господарського суду м. Києва заяву до Регіонального відділення та Міністерства про визнання договору продовженим та той самий строк на тих самих умовах. Рішенням господарського суду м. Києва від 02.02.2016 позов задоволено.

Міністерство інфраструктури України та Регіональне відділення ФДМУ по Миколаївській області подали апеляційні скарги на зазначене рішення суду. Провадження у даній справі триває.