A A A K K K

Уряд передав будівлю на вул. Мельникова для заповідника

Урядом прийнято рішення щодо передачі будівлі на вул. Мельникова, 44, у м. Києві до сфери управління Міністерства культури з подальшим закріпленням її за Національним історико-меморіальним заповідником “Бабин Яр”. Про це йдеться у розпорядженні КМУ від 8 червня 2016 р. № 427-р.

Вказане рішення Уряду надає можливість уповноваженому органу управління забезпечити ефективне використання та збереження цього майна шляхом його передачі Національному історико-меморіальному заповіднику "Бабин Яр" для створення музею історії Бабиного Яру і проведення жалобних заходів, передбачених планом заходів у зв'язку з 75-ми роковинами трагедії Бабиного Яру.

Довідково:

Готель у м. Києві на вул. Мельникова, 44 повернено у державну власність та забезпечено реєстрацію прав власності на цю будівлю за державою в особі Фонду за рішенням суду як майно загальносоюзних громадських об'єднань (організацій) колишнього Союзу РСР, розташоване на території України. Згідно з  законодавством, таке майно є державною власністю і судами України повертається державі.

На виконання законів України та рішень суду органами приватизації забезпечується державна реєстрація прав власності.