A A A K K K

Делегація Фонду погодила кінцеву редакцію звіту ОЕСР (корпоративне управління та впровадження антикорупційних заходів в держсекторі економіки України)

Представники корпоративного блоку Фонду державного майна України під головуванням заступника Голови Фонду Володимира Державіна у період з 2 по 6 липня у м. Париж взяли участь у роботі урядової делегації на пленарних засіданнях антикорупційної мережі для країн східної Європи і центральної Азії – OECD Forum 2018, що відбувається на виконання четвертого раунду Моніторингу прогресу реалізації Україною Антикорупційних Рекомендацій згідно зі Стамбульським планом дій по боротьбі з корупцією. 

Четвертий тур моніторингу включає одне нововведення: поглиблене дослідження конкретного сектора з високим ризиком корупції. Держави-учасниці антикорупційної мережі погодилися, що поглиблена оцінка вибраного сектора дослідить практичне застосування антикорупційної політики, а також запобігання та здійснення заходів у цьому секторі.

В Україні питання запобігання та подолання корупції на підприємствах з державною участю було вибране як сектор для поглибленого огляду. Приклади дослідження управління НАК «Нафтогаз України», ДП НЕК «Укренерго», АТ «Турбоатом» та АТ «Хмельницькобленерго» розглядаються в рамках цього розділу, щоб забезпечити більш глибоке вивчення ситуацій на рівні компаній.

Серед запланованих заходів відбувалася 19-та моніторингова зустріч по Стамбульському плану з протидії корупції, на якій був озвучений проект звіту Організації економічного співробітництва та розвитку (корпоративне управління та впровадження антикорупційних заходів в державному секторі економіки України).

За результатами обговорення було внесено ряд істотних поправок до кінцевої редакції рекомендацій, а також пропозиції до основного тексту звіту, що сприяло більш об’єктивному відображенню стану корпоративного управління державними підприємствами держаного сектору економіки та здійснення комплексу антикорупційних заходів.

Звіт буде оприлюднено на офіційному сайті Фонду після редакційного опрацювання.