A A A K K K

Дмитро Сенниченко: Фонд готовий у найкоротші терміни модернізувати Єдину базу даних звітів про оцінку

 «Моя чітка позиція – прибрати «прокладки» та автоматизувати внесення даних, – так на своїй сторінці у Facebook Голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко пояснив необхідність невідкладних законодавчих змін щодо роботи Єдиної бази даних звітів про оцінку».

За його словами, процес має бути зрозумілим та прозорим.

«Кожен продавець майна сам або за допомогою оцінщика – на його власний вибір – може подавати інформацію про оцінку для розрахунку податку до Єдиної бази даних звітів про оцінку майна. Модуль автоматично визначає вартість об’єкта та у разі непогодження такої вартості має можливість визначити ринкову вартість звернувшись до оцінювача. Платник податків має право на визначення справедливої вартості об’єкта та розміру податку!», – зазначив він.

Як зауважив керівник Фонду, найближча до справедливої системи ініціатива закладена у законопроекті №2047, який подано до Верховної Ради для розгляду найближчим часом.

«Звичайно, Фонду потрібно технічно допрацювати можливість внесення даних звітів про оцінку до Єдиної бази без участі майданчиків. І Фонд готовий в найкоротший час модернізувати нашу базу даних», – повідомив Дмитро Сенниченко.

За його словами, всі питання щодо необхідності невідкладних законодавчих змін обговорювали з народними депутатами України та професійною спільнотою на засіданні робочої групи у Фонді держмайна в п'ятницю та вчора з колегами з Верховної Ради.

«Я висловлюю сподівання, що питання внесення необхідних законодавчих змін щодо оцінки нерухомості вирішать колеги з ВР», – написав він.

«Фонд держмайна та УрядТехнократів мають змогу і бажання швидко та чітко оптимізувати та зробити цей процес прозорим», – підкреслив Голова Фонду.