A A A K K K

ФДМУ не має намірів позбавляти Центральний державний архів-музей літератури і мистецтва України приміщення у місті Києві

ФДМУ не має намірів позбавляти Центральний державний архів-музей літератури і мистецтва України (ЦДАМЛМ) приміщення у місті Києві, оскільки зазначене питання лежить в площині повноважень безпосередньо Міністерства культури, як уповноваженого органу управління майном, яке перебуває на балансі Національного заповідника «Софія Київська» де і розміщується ЦДАМЛМ.

29 вересня 2017 року закінчується договір оренди приміщень, в яких розміщується архів-музей. Міністерство культури та Національний заповідник «Софія Київська» повідомили орендодавця про неможливість  продовження договору оренди.

Усвідомлюючи важливість забезпечення Центрального державного архіву-музею літератури та мистецтв України  приміщеннями для зберігання унікальних культурних цінностей та враховуючи обговорення зазначеного питання на засіданні Комітету з питань культури і духовності Верховної Ради України, що відбулося 21.06.2017, Фондом підготовлено звернення до уповноважених органів управління щодо надання переліку нежитлових будинків та приміщень у місті Києві, які можуть бути пристосовані для розміщення ЦДАМЛМ.

Одночасно, Фондом було підготовлено звернення до Міністерства культури України стосовно додаткового опрацювання питання можливості розміщення ЦДАМЛМ на займаних площах до моменту переміщення його музейно-архівних фондів у приміщення забезпечене усіма необхідними умовами для зберігання.

На сьогодні вирішення питання щодо переміщення ЦДАМЛМ на інші площі може бути досягнуто за рахунок пропозицій, наданих уповноваженими органами управління, або ж, як було відзначено на нараді, добудови наявного приміщення (відсоток добудови - 90) для якого вже існує відповідне обладнання, необхідне для належного зберігання та збереження фондів ЦДАМЛМ.