A A A K K K

ФДМУ вітає реалізацію проекту з переведення Зміївської ТЕС ПАТ Центренерго на вітчизняне вугілля

Фонд державного майна України, який є органом управління ПАТ «Центренерго», вітає реалізацію проекту з переведення Зміївської ТЕС на вітчизняне вугілля. Як повідомляє компанія, на енергоблоці №2 Зміївської ТЕС завершено комплекс будівельно-монтажних робіт з технічного переоснащення систем подачі, приготування та спалювання антрацитового палива з переведенням котлоагрегатів на використання вугілля марки «Г» і «ДГ» та з 30 травня розпочато етап пусконалагоджувальних робіт для підготовки основного і допоміжного обладнання до комплексного випробування. 

ЗгіднознаказомМіністерства енергетики та вугільної промисловості України,введення енергоблоку ст. № 2 в промислову експлуатацію передбачено до 1 вересня 2017 року. Енергоблок №5 Зміївської ТЕС має бути переведено на марку «Г» до 15 вересня 2017 року.Таким чином,Зміївська ТЕС першою в Україні переходить з дефіцитного енергетичного вугілля марок «АШ» та «П» на використання вугілля газової групи, що є вкрай важливим проектом в підвищенні енергонезалежності таенергобезпеки не тільки Зміївської ТЕС, а й всієї об’єднаної енергосистеми України. Це, в свою чергу, покращить збут вугледобувним підприємствам України та забезпечить теплом мешканцівселища Слобожанське. Паралельно з технічними роботами на Зміївській ТЕС іде накопичення складських запасів вугілля. На сьогодні його обсяги складають понад 110 тис. т., що забезпечить подальшу роботу електростанції, та стабільне проходження опалювального сезону 2017/2018 рр.

ПАТ «Центренерго» також повідомляє про плани подальшого впровадження кроків зі збільшення частки використання вугілля марок «Г» та «ДГ» в балансі палива на електростанціях Товариства.

Сьогодні ФДМУ оголосив конкурс з відбору радника для організації продажу 78,289% акцій ПАТ «Центренерго». Конкурс відбудеться за місяць.