A A A K K K

Фонд добився скасування ухвал про стягнення з Одеського припортового заводу мільярдних боргів

За результатами розгляду касаційної скарги Фонду державного майна, Веховний Cуд скасував рішення суду міста Южний, за яким Ostchem Holding Limited (Остхем Холдінг Лімітед) мала право на примусове стягнення на території України з ПАТ «Одеський припортовий завод» 5,2 млрд грн непогашеного основного боргу та 1,57 млрд грн нарахованої пені відповідно до арбітражного рішення Арбітражного інституту Торгової палати м. Стокгольма. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник Фонду державного майна Віталій Трубаров.

«Не погоджуючись із рішеннями судів першої та апеляційної інстанцій, Фонд подав до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних i кримінальних справ касаційну скаргу та клопотання про зупинення виконання ухвали Южного міського суду Одеської області», – зазначив він.

За його словами, постановою Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду, ухвали суду першої та апеляційної інстанцій скасовано, а справу направлено на новий розгляд.

Віталій Трубаров також повідомив, що у кінці липня відбудеться конкурс на обрання радника для приватизації «Одеського припортового заводу», який запропонує шляхи вирішення токсичності боргових зобов’язань підприємства.