A A A K K K

Фонд очікує на прийняття кінцевого рішення з повернення акцій Укртелекому державі

Розгляд касації у справі Укртелекому запланований на 20 лютого, і Фонд державного майна очікує на прийняття кінцевого рішення з повернення акцій державі для подальшого зарахування їх на рахунки Фонду.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник ФДМУ Віталій Трубаров.

За його словами, поряд з цим судовом процесом, існує ще один, пов'язаний з акціями Укртелекому в рамках провадження Генеральної Прокуратури, яка наклала арешт на дані акції і будь-який їх рух неможливий.

«Ми вже звернулися до ГПУ з проханням вразі позитивного рішення суду, а ми розраховуємо, що касаційна інстанція підтвердить попередні дві, зняти арешт з цих акцій, що дозволить в короткий термін зарахувати їх на наші рахунки. Після зарахування акцій на рахунки Фонду, ми проведемо повну інвентаризацію даного активу, адже акції мають бути підтверджені майном. Ми порівняємо те майно, що продавали, з тим, що є на сьогодні, і якщо було незаконне відчуження, то всі втрати будуть вирахувані і пред’явлені компанії яка є суб'єктом господарювання», - зазначив Віталій Трубаров.

Керівник Фонду нагадав, «що в рамках післяприватизаційного контролю, Фонд державного майна зафіксував невиконання інвестиційних зобов’язань Укртелекомом, зокрема, внесення інвестицій у розмірі 450 млн. доларів та побудову і передачу у власність держави лінії спецзв’язку».

«Відповідно Фонд державного майна звернувся до суду з вимогою розірвати договір купівлі- продажу, повернути акції у власність держави та стягнути штрафні санкції у розмірі 80 млн. доларів за невиконання інвестзобов'язань. Суд першої і другої інстанції підтримав позицію Фонду», - підкреслив Віталій Трубаров.