A A A K K K

Фонд підготував переклад звіту ОЕСР про корпоративне управління та впровадження антикорупційних заходів в державному секторі економіки України

Як повідомлялося раніше, представники корпоративного блоку Фонду державного майна України під головуванням заступника Голови Фонду Володимира Державіна у період з 2 по 6 липня у м. Париж взяли участь у роботі урядової делегації на пленарних засіданнях антикорупційної мережі для країн східної Європи і центральної Азії – OECD Forum 2018, що відбувається на виконання четвертого раунду Моніторингу прогресу реалізації Україною Антикорупційних Рекомендацій згідно зі Стамбульським планом дій по боротьбі з корупцією.

Четвертий тур моніторингу включає одне нововведення: поглиблене дослідження конкретного сектора з високим ризиком корупції. Держави-учасниці антикорупційної мережі погодилися, що поглиблена оцінка вибраного сектора дослідить практичне застосування антикорупційної політики, а також запобігання та здійснення заходів у цьому секторі.

За результатами обговорення було внесено ряд істотних поправок до кінцевої редакції звіту та відповідних рекомендацій для України, а також були погоджені пропозиції до основного тексту звіту, що сприяло більш об’єктивному відображенню стану корпоративного управління підприємствами держаного сектору економіки та здійснення ними комплексу антикорупційних заходів.

Поглиблене вивчення корпоративного управління  та реалізації комплексу антикорупційних заходів суб’єктами держаного сектору економіки стосувалося таких компаній як НАК «Нафтогаз України», ДП НЕК «Укренерго», АТ «Турбоатом» та АТ «Хмельницькобленерго».

Виконання рекомендацій звіту сприятиме впровадженню правил та процедур, що відповідають найкращим світовим практикам та забезпечують захист прав власника, наявність повноцінних та ефективних органів управління, чіткий розподіл повноважень, функціонування системи внутрішнього контролю, усунення політичного впливу та створення рівних з комерційними компаніями умов на ринку, що відповідає Принципам корпоративного управління Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

 

Для ознайомлення з фінальною версію звіту перейдіть за посиланням

українською*

англійською

 

*неофіційний переклад звіту буде підлягати редакційний та технічним поправкам. За наявності пропозицій для досягнення максимальної автентичності тексту перекладу просимо звертатися до Департаменту управління державними підприємствами та корпоративними правами держави