A A A K K K

Фонд у 2018 році перевиконав план надходжень з оренди на 45 відсотків

Перші 5 млн гривень перераховано до бюджету від оренди державного майна. В 2019 році маємо виконати річний план в 1,2 млрд гривень. Це реалістичний показник, враховуючи, що минулого року Фонд перевиконав план на 45 відсотків і перерахував майже 1,5 млрд гривень.Про це написав керівник Фонду Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

«Вкотре повторюю, що оренда державного майна може приносити значно більше прибутку, але для цього потрібно прийняти розроблений Фондом новий закон про оренду», – наголосив Віталій Трубаров.

Він додав, «потрібно законодавчо зобов’язати балансоутримувачів передавати Фонду для оренди майно, що не використовується, або використовується не за призначенням.

Керівникам держпідприємств, які незаконно здають приміщення в оренду, потрібно посилювати відповідальність».

Віталій Трубаров зазначив, що «новий закон втричі скорочує процес оформлення оренди, з 143 до 43 днів. Вся оренда проходитиме виключно через електронні аукціони, мінімум дозволів і запитів, вводиться гарантійний внесок, який не повертається переможцю, відтак зривати аукціон недобросовісним учасникам стане дорого.

Встановлюється повна заборона оренди юридичним і фізичним особам, пов'язанимз країною-агресором Російською Федерацією.

Закон дозволить ефективно реагувати на зміни на ринку оренди, аби державне майно було конкурентним і не відставало від приватного».

«Фонд вже передав проект закону до Кабінету Міністрів з опрацьованими пропозиціями міністерств і я сподіваюся на швидкий розгляд і передачу його до Верховної Ради», – уточнив керівник Фонду.