A A A K K K

Історія успішної приватизації на Кіровоградщині

2015 році Регіональне відділення по Кіровоградській області (правонаступником якого є РВ ФДМУ по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях) здійснило продаж 99,965 % пакета акцій ПАТ "Агропромтехпостач" сумлінному інвестору. Це стало кроком до оздоровлення підприємства.

Прихід ефективного власника сприяв технологічному переозброєнню та модернізації виробництва. Вже протягом наступних двох років новий власник інвестував у розвиток підприємства понад
12,3 млн грн. Це дозволило товариству підвищити рівень логістичних послуг (складування, зберігання). Наразі тут освоюють новий вид послуг – транспортне оброблення вантажів.

Наразі ПАТ "Агропромтехпостач" стало більш конкурентоспроможним на ринку надання послуг. Це все завдяки проведеному ремонту та модернізації складських приміщень, електричної лінії, огорожі, відновленню опалення складів, придбанню вантажно-розвантажувальної техніки, встановленню відеоспостереженняі сигналізації, а також оснащенню складських приміщень розбірними та палетними стелажами, придбанню переносного трапа та приставного пандуса й інших засобів та обладнання для забезпечення господарської діяльності товариства. Отже, сьогодні складські приміщення відповідають сучасним вимогам.

Роботи, проведені з технологічного переозброєння та організації виробництва, дали можливість товариству більш економно використовувати матеріали, паливо та електричну енергію. Наприклад:

енергетичні витрати завдяки теплоізоляції складських приміщень та адміністративної будівлі скоротились до 75%;

витрати на матеріали облаштування завдяки встановленню топінг-підлоги – до 20%;

встановлення твердопаливних котлів скоротило витрати на електрику на 30%;

придбання автотранспорту та нової вантажно-розвантажувальної техніки дозволило скоротити витрати на пально-мастильні матеріали та запасні частини до 40 %.

Дуже важливо, що протягом 2015 року ПАТ "Агропромтехпостач" збільшив кількість робочих місць у 2 рази та забезпечив їх збереження протягом п’яти наступних років. Посадові оклади працівників товариства постійно підвищуються.

Протягом останніх чотирьох років товариство не мало заборгованостей з обов’язкових платежів до Державного бюджету України, Пенсійного фонду та із заробітної плати.