A A A K K K

Надходження коштів від оренди державного майна зростають

«Надходження коштів від оренди державного майна зростають. За три квартали цього року ми забезпечили 756,7 млн  грн. У третьому кварталі – на 8% порівняно з першим та другим. Перший – 246,02 млн грн, другий 245,3 млн грн, третій – 265,37 млн грн». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник ФДМУ Віталій Трубаров.

«Важливо для Фонду, аби держава мала зиск зі свого майна. Ми зараз проводимо аналіз об‘єктів, які можуть бути передані в оренду, щоб вийти з новими пропозиціями на ринок, а також контролюємо вже діючі договори і вживаємо всіх заходів, щоб орендна плата надходила у визначені терміни», – сказав він.

За його словами, Фонд не повинен програвати приватному сектору оренди і робить все, аби зацікавити орендарів. «Саме з цією метою розробили проект закону про оренду, за яким оренда здійснюватиметься виключно через електронні аукціони, скасовується необхідність отримувати додаткові дозволи в різних органах управління, а сам процес оформлення документів зменшиться до 45 днів із нинішніх 145», – зазначив Віталій Трубаров. .

Відповідно до нового закону, майно здаватиметься в оренду виключно на електронних аукціонах. «Чи через систему ProZorrо, чи через будь-яку іншу, але у форматі без Конкурсних комісій», – наголосив керівник ФДМУ.