A A A K K K

РВ по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях контролює договори купівлі-продажу

Станом на 01.07.2019 на обліку РВ ФДМУ по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях перебуває 87 договорів купівлі-продажу державного майна, розташованого у:

– Дніпропетровській області – 54 договори;

– Запорізькій області – 20 договорів,

– Кіровоградській області – 13 договорів.

У І півріччі 2019 року фактично здійснювався контроль виконання умов 48 договорів купівлі-продажу (Дніпропетровська область – 22 договори, Запорізька область – 10 договорів, Кіровоградська область – 16 договорів).

За результатами перевірок договорів купівлі-продажу, поведених фахівцями Регіонального відділення у І півріччі поточного року, встановлено, що більшість взятих покупцями зобов’язань виконуються.

Водночас встановлено неналежне виконання умов 7 договорів купівлі-продажу (Дніпропетровська область – 2 договори, Запорізька область – 5 договорів), які перебувають на контролі Регіонального відділення, що становить 14% від загальної кількості проведених контрольних заходів у І півріччі 2019 року.

У всіх виявлених випадках порушень покупцями взятих на себе зобов’язань, перед вжиттям найбільш радикальних заходів щодо розірвання договору купівлі-продажу, Регіональним відділенням проводиться робота, спрямована на пошук можливостей врегулювання проблем, що виникають.

Станом на 01.07.2019 Регіональне відділення проводить претензійно-позовну роботу щодо 17 договорів купівлі-продажу (Дніпропетровська область – 11 договорів, Запорізька область – 6 договорів)щодо їх розірвання і повернення відчужених об’єктів у державну власність.