A A A K K K

Щодо порушення вимог законодавства внесення інформації зі звітів про оцінку до Єдиної бази

Відповідно до статті 16 Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні» та Положення про порядок роботи Екзаменаційної комісії, затвердженого наказом Фонду державного майна України (далі – Фонд) від 13.11.2002 № 1997, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28.11.2002 за
№ 925/7213, на засіданні Екзаменаційної комісії, яке відбулося
02 липня 2020 року, розглядалося питання щодо професійної діяльності  оцінювачів у зв‘язку з порушенням ними вимог чинного законодавства під час внесення інформації зі звітів про оцінку майна до Єдиної бази даних звітів про оцінку, порядок ведення якої передбачений Порядком ведення єдиної бази даних звітів про оцінку, затвердженим наказом Фонду від 17.05.2018 № 658, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 05.06.2018 за № 677/32129 (із змінами) (далі – Порядок).

У зв‘язку з  допущеними грубими порушеннями нормативно-правових актів з оцінки майна, майнових прав і професійної оціночної діяльності, зокрема:

підписанням кваліфікованим електронним підписом, накладеним оцінювачем з дотриманням вимог законодавства у сфері електронних довірчих послуг, за результатами здійснення практичної діяльності з оцінки майна документа, що не містить ознак звіту про оцінку (відповідно до вимог, встановлених Національним стандартом № 1 «Загальні засади оцінки майна і майнових прав», затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 10.09.2003 № 1440), та який має зберігатися в Єдиній базі даних звітів про оцінку, відповідно до вимог Порядку;

внесенням оцінювачем до Єдиної бази даних звітів про оцінку недостовірної, неправдивої інформації (даних) зі звітів про оцінку, Екзаменаційна комісія прийняла рішення позбавити (анулювати) 17 оцінювачів спеціалізації 1.1 «Оцінка нерухомих речей (нерухомого майна, нерухомості), у тому числі земельних ділянок, та майнових прав на них» з  їх кваліфікаційних документів оцінювача.

Відповідно до рішення Екзаменаційної комісії зазначеної вище спеціалізації були позбавлені такі оцінювачі: Бакалінська А. О., Кононенко Т. Б.,  Данилюк  В. О., Жанько А. М., Каварнали  Р. Ф., Кириченко Г. В., Кухта В. Г., Куценко А. А., Нагацький В. В., Окрепка А. І., Павлов А. В., Петречко А. М., Пінчук М. І., Серафимович Р. В., Сліпченко Д. Б., Слюсаренко О. В., Соболевський  В. П.

З протокольним рішенням Екзаменаційної комісії від 02.07.2020 № 121 можна ознайомитись на сайті Фонду (www.spfu.gov.ua) у розділі: Діяльність/Оцінка/ Екзаменаційна комісія/Засідання.