A A A K K K

Скасовано Наказ ФДМУ про затвердження складу ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради при ФДМУ

Наказ Фонду державного майна України від 4 серпня 2017 року №1268 «Про затвердження складу ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради при Фонді державного майна України» скасований.

Підставою для скасування наказу стало порушення Положення про Громадську раду, фахова невідповідність представників ініціативної групи та необґрунтовані відмови для участі в установчих зборах галузевих об’єднань та асоціацій, зокрема, Асоціації «Біржові та електронні торги».

За результатами перевірки Юридичним департаментом Фонду державного майна статутних документів кандидатів до Громадської ради встановлено, що низка учасників, які допущені до участі в установчих зборах для формування нового складу Громадської ради, не проводять свою діяльність у сфері, що пов’язана з діяльністю Фонду держмайна.

ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій», ГО «Вогонь відродження», ГО «Молодьожка», ГО «Центр соціального захисту населення», ГО «Дозір» Крук», ГО «Бахмацька районна територіальна спілка товаришів воїнів АТО», ГО «Народна рада Бахматчини», ГО «Інститут соціології міст», ГО «Канадсько-Українська торгова асоціація», ГО «Патріотичний центр «Український іноземний легіон» не мають жодного галузевого відношення до роботи Фонду державного майна України.

Таким чином, зазначені громадські організації не можуть бути включені до списку кандидатів для участі в установчих зборах з обрання нового складу Громадської ради.

Юридичний департамент також наголошує, що з 25 учасників зі списку кандидатів для участі в зборах 9 не надали копії статутних документів.

До Фонду державного майна також надішли скарги щодо відсутності доступу на офіційному сайті Фонду до повідомлення про «Про порядок подання заяв від інститутів громадянського суспільства для участі в установчих зборах».

Відповідно до Наказу в.о Голови Фонду державного майна Віталія Трубарова від 3 жовтня Департаменту забезпечення діяльності Фонду забезпечити формування ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради при Фонді державного майна України у відповідності до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року №996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики».