A A A K K K

Сумське РВ провело перевірку стану збереження та використання об`єктів держвласності

За період з 21.04.2017 по 28.04.2017 робочою групою Регіонального відділення ФДМУ по Сумській області проведені перевірки стану збереження та використання 24 об'єктів державної власності, які під час приватизації не увійшли до статутних капіталів КСП "Андріяшівський" (ліквідоване як юридична особа в 2007 році) та ВАТ "Чупахівський цукровий завод" (ліквідований як юридична особа в 2004 році).

Більшість з державного майна, що перевірялось, складали об'єкти житлового фонду (14 одиниць), інженерні споруди (6 одиниць), а також, 3 об'єкта незавершеного будівництва та один об'єкт соціальної сфери. Під час ліквідації балансоутримувачів зазначене державне майно не було передано до комунальної власності відповідних територіальних громад. Тому, об'єкти державної власності залишились без балансоутримувача та більшість з них, мають непридатний для подальшого використання за призначенням стан.

З метою збереження державного майна та захисту майнових прав держави, регіональним відділенням неодноразово направлялись звернення до органів прокуратури та правоохоронних органів, але особи, які винні у знищенні державного майна, не встановлені.