A A A K K K

У Фонді державного майна розпочала роботу місія Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСP)

16-18 квітня 2018 року в рамках офіційного візиту до України співробітники та експерти Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСP), зокрема колишній Старший фінансовий радник Прем’єр-міністра Фінляндії з питань політики управління державними активами ­– Арто Хонканіемі, проведуть, серед іншого, зустрічі з керівництвом та спеціалістами Фонду державного майна України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, очільниками товариств, що входять до сфери управління Фонду, а також з низкою аудиторських компаній.

Такі зустрічі слугуватимуть поглибленому вивченню державного сектору економіки України на виконання Четвертого раунду моніторингу Стамбульського плану дій по боротьбі з корупцією, затвердженому Антикорупційною мережею Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Фонд державного майна України виступає надійним партнером для ОЕСР в процесах дослідження та оцінки якості корпоративного управління правами держави.

Так, низка акціонерних товариств, що входять до сфери управління Фонду, зокрема: ПАТ «Хмельницькобленерго» та ПАТ «Турбоатом» взяли участь в опрацюванні спеціального опитувальника ОЕСР з питань особливостей корпоративного управління та запобігання корупції.

 

Довідково: Україна є країною-учасницею Стамбульського плану дій Антикорупційної мережі ОЕСР з 2003 року. Стамбульський План дій являє собою міжнародну угоду, основними принципами якої є розвиток ефективної і прозорої системи державної служби, посилення боротьби з хабарництвом, забезпечення чесності в бізнесі та підтримка активної участі громадськості у реформах.