A A A K K K

Успішний приклад приватизації: недобудова у Львові стане сучасним житловим комплексом

На контролі регіонального відділення знаходиться договір купівлі-продажу об'єкта незавершеного будівництва - інженерно-лабораторний корпус у м. Львові по вул. професора Буйка, 27, укладений з Приватним підприємством «Юридичне агентство».

На даному об'єкті триває будівництво житлового комплексу «Вільне Місто», яке розташоване поруч з Innovation District IT-Park, на відстані 4,5 км від Площі Ринок (центр м. Львова).  

Житловий комплекс складається з 7 секцій, п'ять з яких дев'ятиповерхові та дві - шістнадцятиповерхові. «Вільне Місто» – житловий комплекс комфорт-класу, в ході будівництва якого використовується інноваційний підхід до забезпечення високої якості проживання його мешканців: мультифункційний спортивний майданчик на даху, паркінги (підземний та наземний), велопаркінг та зарядки для електромобілів, сквер з фонтаном у дворі та вуличними меблями. У комплексі буде власний дитячий садочок з сенсорним парком та дитячим скеледромом.

Індивідуальне опалення, утеплення мінеральною ватою та пінополістиролом забезпечить економію на енергоресурсах.

В будівництво даного об`єкту вже інвестовано 100,6 млн грн. та понад 200 млн грн ще необхідно для завершення об'єкта незавершеного будівництва. Залучено 9 підрядних будівельних організацій та 15 організацій-постачальників. На будівництві житлового комплексу працює понад 250 чоловік.

Важливо зазначити, що даний об'єкт було продано Львівським регіональним відділенням ще у 2002 році без збереження первісного призначення. Об'єкт на момент продажу являв собою елементи фундаменту, інженерні комунікації були відсутні, під дією атмосферного впливу був частково зруйнований.

Проблемою для покупця було укладення договору оренди земельної ділянки та отримання декларації на початок ведення будівельних робіт.