A A A K K K

Мета приватизації – залучення сталих інвестицій та створення нових високотехнологічних робочих місць

3 грудня Львівське регіональне відділення Фонду державного майна України спільно з Львівською обласною державною адміністрацією провело брифінг на тему: «Державна політика у сфері приватизації та оренди державного майна».  
«Стратегічний курс на приватизацію та залучення інвестицій в економіку України, проголошений Президентом та підтриманий Верховною Радою, не має альтернативи. Метою приватизації є залучення прямих інвестицій та стратегічних інвесторів, боротьба з корупцією, залучення додаткових ресурсів до бюджету, створення нових високотехнологічних робочих місць. За останні два роки за результатами успішної приватизації в економіку та інфраструктуру Львівщини залучено інвестицій на суму більше 1,2 млрд. грн та 20  млн долл США», – зазначив Владислав Калинець начальник Регіонального відділення  по Львівській, Закарпатській та Волинській областях
Передача в оренду державного майна відбувається через онлайн-аукціони. Повний перелік таких об'єктів доступний на сайті Фонду всім потенційним орендарям, які можуть вивчати його, знаходити цікаві для себе об’єкти і планувати свою участь в аукціонах оренди.  
За 10 місяців 2020 року Регіональним відділенням забезпечено надходження коштів від оренди державного майна до Державного бюджету України на суму 68,6 млн грн.
Метою діяльності Фонду та його регіональних відділень є створення умов для сприяння підвищенню ефективності діяльності підприємств, установ, організацій та створення конкурентного середовища серед потенційних покупців та потенційних орендарів, а також забезпечення надходження коштів від приватизації та оренди до державного бюджету.
Пріоритетним завданням у сфері оренди та приватизації є забезпечення доступу потенційних інвесторів до інформації про об'єкти оренди та приватизації, що забезпечить створення конкурентного середовища.