A A A K K K

Успішна приватизація майна колишньої виправної колонії №48 – на місці зруйнованого об’єкту інвестор створить масштабний креативний кампус

У червні 2021 року в рамках спільного проекту Фонду держмайна та Міністерства Юстиції України «Велика приватизація в’язниць» відбувся онлайн-аукціон з приватизації майна непрацюючої «Львівської виправної колонії (№48)». Переможцем торгів зі ставкою 377,5 млн грн. стало ТзОВ «Девелопмент інжиніринг сервіс», що входить до групи компанії SoftServe. Компанія оголосила про намір спорудити на ділянці в 10 га масштабний креативний кампус, що стане великою трансформацією як території, так і цілого району міста.  

Сьогодні відбулася зустріч-обговорення значення цієї події для міста та регіону з усіма залученими сторонами та плани нового власника на придбаний об’єкт.  Серед гостей на заході були присутні: Олена Висоцька – заступник Міністра юстиції, Тарас Грень – керівник Західного міжрегіонального управління Мін’юсту, Тарас Єлейко – заступник голови ФДМУ, Максим Козицький – голова ЛОДА, Владислав Калинець – керівник регіонального відділення ФДМУ, Олег Денис – співзасновник SoftServe, Любомир Зубач – заступник міського голови Львова та Антон Коломєйцев – головний архітектор Львова. 

Під час екскурсії колонією, представники регіональних ЗМІ отримали конструктивні відповіді на запитання щодо планів інвесторів щодо даного проекту та приватизації інших непрацюючих активів пенітенціарної служби в рамках спільного проекту Фонду держмайна та Міністерства юстиції «Велика приватизація в’язниць». 

«Приватизація цього об'єкту – це залучення інвестицій у створення продуктивного активу в житловому районі міста, також це створення нових робочих місць для місцевої громади, а ще – фінансовий ресурс для побудови сучасної пенітенціарної установи за межами міста», – заявив Владислав Калинець.