A A A K K K

За окреме майно Борокського МПД та зберігання спирту на аукціоні запропонували понад 55 млн грн

29 грудня відбувся аукціон з приватизації окремого майна Борокського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт», за результатами якого до бюджету мають надійти більше 55 млн грн.

За право власності на актив під час торгів змагалися троє учасників, які збільшили ціну у понад чотири рази – зі стартових 13 247 996 грн до 55 111 777 грн.

Перемогу здобув учасник, що отримав перевагу завдяки високій початковій ставці, яка в наступних раундах дає право останнього слова. Така практика спонукає інвесторів вже на початку торгів робити високі ставки, збільшуючи таким чином потенційні надходження в держбюджет.

Актив розташований в Сокальському районі Львівської області. Новий власник отримає більше 18 об’єктів нерухомого майна, серед яких: головний корпус, зерносховища, солодовня, спиртобази, спиртосховища, матеріальні склади тощо, а також транспортні засоби та устаткування. Майно розташоване на земельних ділянках площею 7,59 га.

Це вже двадцятий успішний аукціон з приватизації спиртових активів.

Переможець аукціону тепер має підписати протокол про результати аукціону, укласти договір купівлі-продажу і провести розрахунок – після цього процес приватизації Борокського МПД вважатиметься офіційно завершеним.