A A A K K K

Регіональне відділення ФДМУ по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях протягом І кварталу контролювало виконання умов договорів купівлі-продажу

Станом на 01.01.2022 на контролі Регіонального відділення перебуває 93 договори купівлі-продажу (ДКП) (Дніпропетровська область – 54 договори, Запорізька область – 25 договорів, Кіровоградська область – 14 договорів).

У першому кварталі поточного року проведені перевірки виконання умов 12 ДКП (Дніпропетровська область – 9 договорів, Запорізька область – 2 договори, Кіровоградська область – 1 договір).

Більшість взятих покупцями зобов’язань відповідно до ДКП виконуються належним чином. Та одночасно з цим зафіксоване неналежне виконання умов 2 ДКП державного майна, що становить 16,7% від загальної кількості проведених контрольних заходів.

У всіх виявлених випадках порушень покупцями взятих на себе зобов’язань, перед вжиттям радикальних заходів, Регіональне відділення проводить роботу, спрямовану на врегулювання проблем в рамках чинного законодавства.

Станом на 01.01.2022 Регіональне відділення проводить претензійно-позовну роботу за 22 ДКП (Дніпропетровська область – 14 договорів, Запорізька область – 7 договорів, Кіровоградська область – 1 договір) щодо їх розірвання і повернення відчужених об’єктів у державну власність.