A A A K K K

Спільні дії Фонду державного майна України та Чернігівською обласної державної адміністрації щодо ефективного використання державного майна

08.06.2021 року відбулося чергове  засідання робочої групи з питань управління та розпорядження об’єктами державної власності під головуванням першого заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Олени Бойко.

На засіданні були розглянуті питання щодо:

1. прийняття управлінських рішень відносно об’єктів, що належать до сфери управління Держпродспоживслужби України та Національної поліції України, розташовані на території Чернігівської області та не використовуються за призначенням;

2.передача майна, яке під час приватизації  не увійшло до статутних капіталів господарських товариств, у комунальну власність.

Під час засідання начальник Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернігівській області  Валерій Йовенко, наголосив, що Фонд держмайна пропонує органам управління передавати такі об’єкти на приватизацію чи в оренду для залучення інвестицій. Це дозволить перетворити непродуктивні активи на продуктивні, сприятиме розвитку місцевої економіки та створенню нових робочих місць.

Також, Валерій Йовенко зазначив, що, проблема позастатутного майна не вирішувалася десятиліттями. Також вона є  комплексною та має як соціальний, так, навіть і безпековий вимір. Адже йдеться і про об’єкти житлового фонду та інженерні мережі, і про споруди цивільного захисту, які використовуються у випадках надзвичайних ситуацій. «Дійсно, об’єкти житлового фонду  та соціальної інфраструктури  перебувають у не найкращому стані, але самі по собі вони кращими і не стануть, з часом їх стан ставатиме лише гіршим.  Але ж у  цих будинках живуть мешканці громад. Тому, врешті-решт житло має бути передане громадам. Це дасть можливість привести будинки у належний стан, а мешканцям реалізувати своє право на приватизацію житла».

Учасники засідання також обговорили алгоритм зняття з обліку захисних споруд цивільного захисту. Переважна частина яких перебуває у незадовільному стані та розташована на територіях приватних підприємств, тому постає питання опрацювання потреби у цих спорудах, а також здатності їх забезпечити захист людей у разі необхідності.

Детальніше за посиланням:

https://cutt.ly/vnUA7TC