A A A K K K

«Велика приватизація в’язниць»: Львівське Регіональне відділення ФДМУ налагоджує співпрацю з потенційними інвесторами

Сьогодні відбулася робоча зустріч заступника міністра юстиції Олени Висоцької, заступника директора департаменту комунікацій та маркетингу ФДМУ Миколи Ганіча та начальника регіонального відділення Владислава Калинця з представниками бізнесу у сфері девелопменту, будівництва та рітейлу на тему залучення інвестицій через приватизацію.

На заході обговорили приватизацію активів  пенітенціарної служби та інших різнопланових інфраструктурних об’єктів в рамках спільного проекту Фонду держмайна та Міністерства юстиції «Велика приватизація в’язниць».

«Велика приватизація в'язниць» – проєкт, який покликаний перетворити «законсервовані» пенітенціарні активи, які щорічно продукують збиток для держави – в об’єкти з високим інвестиційним потенціалом. Одним з перших об’єктів цього проекту є приватизація Львівської виправної колонії №48 (bit.ly/3blnOtw та bit.ly/3w0vlGh).

«Приватизація – єдиний вихід для таких об'єктів. Держава отримає надходження до бюджету та пожвавлення економіки; новий власник - інвестиційно привабливий актив; Мін'юст – кошти для побудови нових якісних об’єктів, а місцеві громади – розвиток територій та нові робочі місця» – зазначив Владислав Калинець.

Представник центрального апарату ФДМУ Микола Ганіч акцентував увагу на тому, що Фонд держмайна запровадив прозорі правила у процесі приватизації, основою яких є повне розкриття інформації про об'єкти приватизації та рівний доступ для всіх бажаючих.

«Головна мета приватизації – перетворення непродуктивних активів на продуктивні завдяки залученню сталих інвестицій» – зазначив Микола Ганіч.