A A A K K K

Нові принципи відкритості, за якими працює Фонд державного майна, значно розширили коло потенційних інвесторів

16 вересня начальник Регіонального відділення  по Львівській, Закарпатській та Волинській областях Владислав Калинець у рамках програми «Живий Львів» дав інтерв’ю телеканалу «ПравдаТУТ».

За його словами, нові принципи відкритості, за якими працює Фонд державного майна, значно розширили коло потенційних інвесторів. Це дозволяє залучати інвестиції в економіку Україну та створювати нові робочі місця.

Він наголосив на тому, що Львівщина має значні перспективи для залучення інвестиційних ресурсів (вигідне географічне розташування, туристична галузь, людський потенціал тощо), що забезпечить покращення інвестиційного клімату в регіоні загалом.

Посадовець також зазначив про те, що мала приватизація є відкритою і прозорою, та створює нові можливості для розвитку бізнесу. Кожен може прийти та вільно придбати актив у держави та інвестувати у створення або розвиток власної справи. Приватизація – це не лише наповнення державного бюджету, але й зменшення видатків на утримання збиткових підприємств водночас. 

Тільки за цей рік Регіональним відділенням приватизовано 23 об’єкти на загальну суму 19,614 млн грн. Ще більше 30 об’єктів готується до приватизації.

Владислав Калинець поінформував також про зміни в сфері оренди державного майна. Так, на сайті Фонду державног омайна України уже опубліковано інформацію про понад 4000 потенційних об’єктів по всій Україні, загальною площею майже в 2,5 млн м². Укладання нових та продовження діючих договорів оренди відбуватиметься через ЕТС «Prozorro», де орендарі самі визначають цільове використання майна. Базовий строк оренди збільшився і тепер становить 5 років.