A A A K K K

Львівське регіональне відділення ФДМУ провело круглий стіл щодо роз’яснення проблемних питань оренди державного майна

 РВ Фодну по Львівській, Закарпатській та Волинській областях провело круглий стіл з представниками балансоутримувачів державного майна, що передане в оренду. 

В рамках зустрічі були обговорені актуальні питання, які стосуються нового Закону України "Про оренду державного та комунального майна" та Порядку передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженого  постановою КМУ від 03.06.2020 №483. Зокрема, учасники заходу обговорили питання продовження діючих договорів оренди державного майна, надання документів регіональному відділенню з метою внесення інформації про нові об`єкти оренди до електронно-торгової системи "Prozorro.Продажі". Окрема тема, якій також була приділена увага - звільнення орендарів від сплати орендної плати, відповідно до Постанови КМУ від 11.03.2020 №211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19", спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" тощо.

До діалогу у формі "запитання - відповіді" долучилися представники балансоутримувачів: Львівський ветеринарний університет, Головне управління статистики Львівської області, Львівський національний академічний театр опери та балету ім. С.Крушельницької, Львівський національний університет ім. І.Франка, Національний університет "Львівська політехніка", ДП НДІ "Система", Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Д.Галицького та Львівський автомобільний ремонтний завод.

Представники Львівського РВ ФДМУ підготували та роздали учасникам круглого столу пам`ятки з інформацією щодо переліку документів, які потрібні для продовження чинних договорів оренди.

Державне майно повинно приносити дохід до бюджету країни. Регіональне відділення запрошує потенційних орендарів та покупців брати активну участь в аукціонах на майданчиках оренди та приватизації державного майна. Детальна інформація щодо цього розміщена на сайті ФДМУ та в електронній торговій системі Prozorro.Продажі, також долучатися до соціальних мереж на сторінці Facebook та у Telegram каналі Регіонального відділення.