A A A K K K

Переможець аукціону з приватизації майна непрацюючої Львівської колонії планує збудувати на її місці креативний офісний кампус

ТзОВ «Девелопмент інжиніринг сервіс», яка стала переможцем онлайн-аукціону з приватизації майна Львівської виправної колонії №48 та входить в групу компаній SoftServe, планує на цій території звести кампус, який міститиме низку інфраструктурних об’єктів та офісів.

Офісне містечко однієї з найбільших ІТ-компаній України з’явиться на проспекті Святого Івана Павла ІІ (колишня назва вул. Хуторівка). Підприємство впродовж багатьох років займається проєктуванням і будівництвом та входить в групу компаній SoftServe. Майно буде придбано за 377,5 мільйонів гривень.

«Приватизація в’язниць – це проєкт про свободу в буквальному розумінні цього слова. Території звільняються від непрацюючих об’єктів, перетворюються з непродуктивних активів на продуктивні. Тепер цілий район Львова отримає нове життя і дасть поштовх розвитку території. А це нові робочі місця й податки. Загалом, на прозорі аукціони плануємо виставити майно 35-ти виправних закладів, що перебувають у «законсервованому» стані. На утримання таких об’єктів держава щороку витрачає сотні млн грн. Ми очікуємо, що у 2021 році від цієї програми до державного бюджету надійде 1 млрд грн.  На черзі – Південна колонія в Одесі, приватизація якої має відбутися 25 червня», – коментує Дмитро Сенниченко, голова Фонду державного майна України.

Компанія SoftServe ще раніше розпочала роботу над ідеєю створення офісного кампусу спільно з провідним європейським архітектурним бюро. У кампусі мають намір об’єднати частину львівських офісів, а також розташують об’єкти, необхідні для роботи, відпочинку, розвитку талантів та проведення різноманітних заходів. За словами ініціаторів проєкту, окрім місця концентрації технологічних талантів та креативного простору для роботи, кампус SoftServe також стане знаковим футуристичним об’єктом Львова. 

Загалом, команда SoftServe вже сягає 10 тисяч осіб, з яких у Львові працюють близько 4000. У місті також розташовуються понад 10 офісів компанії включно з головним європейським офісом SoftServe. 

Розпочати роботу над проєктом планують вже наступного року. За попередніми оцінками, його реалізація триватиме 5-6 років.