A A A K K K

Успішний приклад приватизації: довгобуд поблизу Львова стане сучасним житловим комплексом

На контролі регіонального відділення знаходиться договір купівлі-продажу недобудованого 9-ти поверхового гуртожитку у с. Лисиничі поблизу Львова, укладений з ПрАТ «Холдингова компанія «ЕКО-ДІМ».

На даному об'єкті триває будівництво житлового комплексу «Передмістя — територія комфортного проживання». Комплекс спроектовано з врахуванням всіх вимог сучасного ритму життя – дитячі фізкультурно-ігрові та відпочинкові майданчики, стоянки для легкових автомобілів на 600 машиномісць, міні-супермаркет, аптека, відділення банку тощо. Поверховість житлових будинків – 8, 9, 10 поверхів. Проект спрямований на покращення соціальної інфраструктури населеного пункту.       

На території проектування і в околицях відсутні промислові, складські та комунальні об’єкти, які могли би мати негативний вплив на загальний екологічний стан навколишнього середовища.

В будівництво даного житлового комплексу вжеінвестовано 27,155 млн грн, залучено більше 50-ти осіб. Кошторисна вартість проекту – понад 116 млн. грн.

Важливо зазначити, що недобудований гуртожиток на момент продажу являв собою фундамент та частину 1-го поверху, інженерні комунікації були відсутні.

У зв'язку з тим, що земельна ділянка перебувала поза межами земель житлової та громадської забудови, що відповідно до ст. 38 Земельного кодексу України перешкоджало розпочати процес будівництва об'єкта. У грудні 2017 року земельна ділянка була включена до меж села Лисиничі Пустомитівського району, що стало підставою для здійснити низку заходів для укладення договору оренди земельної ділянки та отримання декларації на початок ведення будівельних робіт.