A A A K K K

За 8 місяців 2020 року у Запорізькій області від приватизації надійшло майже 4 млн грн

Керівництво Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області Регіонального відділення по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях провело прессніданок, присвячений особливостям приватизаційних процесів та новаціям законодавства у сфері оренди державного нерухомого майна.

Заступник начальника Регіонального відділення – начальник Управління Олександр Дмитрієв розповів про досягнення Управління за 8 місяців цього року. Так, за його словами вдалось знайти інвесторів для 7 об'єктів державної власності, розташованих на території Запорізької області, від продажу яких до державного бюджету надійшло майже 4 млн грн. Наразі триває робота з укладення угод ще на 4 млн.

Крім того, Управління забезпечило надходження понад 13 млн грн від оренди державного майна.

Заступниця начальника Управління Ліна Літвінова поінформувала про передприватизаційну підготовку об'єктів – процес, який не видно ззовні, але він є дуже важливою та складною роботою. Вона зазначила, що зараз до приватизації готуються одразу чотири єдиних майнових комплекси державних підприємств.

У свою чергу Олександр Добровольський, який керує напрямом орендних відносин, акцентував увагу на новаціях законодавства з питань оренди.

«Фонд державного майна України на своєму сайті оприлюднив детальну інформацію про понад 4 тисячі об'єктів загальною площею понад 2 млн м², які будуть передані в оренду через електронні аукціони вперше. Вже зараз потенційним орендарям можна знайомитись з цим переліком, вивчати, знаходити для себе цікаві об'єкти та готуватись до участі у прозорих електронних аукціонах», – зазначив Олександр Добровольський.