A A A K K K

У Запоріжжі розпочали процедуру передачі майна санаторію «Великий Луг» до сфери управління Запорізької ОДА

Тільки через відкритий діалог органів державної влади з місцевими громадами можна досягти результатів, які відповідають інтересам держави та суспільства.

На території Запорізького клінічного санаторію «Великий Луг» у рамках виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020 року відбулась перша робоча зустріч представників держави – заступника начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях – начальника Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області Олександра Дмитрієва та заступниці Голови Запорізької обласної державної адміністрації Олени Теряєвої з представниками організацій, що надають лікувально-оздоровчі послуги, – ПрАТ «Приазовкурорт» та комунальним підприємством Запорізької обласної ради «Госпіталь ветеранів війни», які тривалий час працювали у нежитлових приміщеннях за адресою: м. Запоріжжя, вул. Ленська, 45.

Держава зацікавлена у тому, щоб мешканці області мали змогу отримувати якісні й доступні медичні послуги. Саме тому Кабінет Міністрів своїм розпорядженням визначив Запорізьку обласну державну адміністрацію органом управління. Вже наступного тижня розпочне роботу комісія з прийому-передачі об'єктів нерухомого майна, по вул. Ленська, 45. До складу комісії увійдуть представники Фонду державного майна та облдержадміністрації.

«У подальшому це державне майно може бути передано в оренду за новими прозорими правилами, з певними умовами збереження цільового призначення та з урахуванням обмежень, встановлених для такої категорії майна» – заявив Олександр Дмитрієв.

По закінченні офіційної зустрічі Олена Теряєва та Олександр Дмитрієв поспілкувались із співробітниками санаторію й госпіталю та керівництвом Запорізької обласної ради профспілок.

До відома: державне майно (адміністративна будівля, будинок культури, їдальня, чотири корпуси, побутове приміщення, магазин, лікувально-діагностичне відділення, склад тощо) розташоване за адресою: м. Запоріжжя, вул. Ленська, 45. За рішенням суду об'єкти нерухомого майна були повернуті у власність держави в особі Фонду державного майна України. Наразі на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020 року триває підготовка відповідної документації для передачі нерухомого майна до сфери управління Запорізької обласної державної адміністрації.