A A A K K K

Господарський суд Запорізької області ухвалив рішення на користь Регіонального відділення ФДМУ у справі щодо порушення умов оренди

Рішенням господарського суду Запорізької області у справі № 908/3280/20 задоволені позовні вимоги Регіонального відділення ФДМУ по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях до ТОВ «Авіцена».

Між Регіональним відділенням та товариством з обмеженою відповідальністю «Авіцена» 30.12.2008 року був укладений договір оренди державного нерухомого майна – вбудованих у перший поверх адміністративної триповерхової будівлі нежитлових приміщень, загальною площею 29,7 м², за адресою: м. Запоріжжя, вул. Українська, 5.

Орендар порушив свої зобов`язання зі сплати орендної плати, внаслідок чого виникла заборгованість до держбюджету у розмірі 18,7 тис. грн, пеня в розмірі 2,6 тис. грн, штрафу в розмірі 1,8 тис. грн. Крім того, після закінчення строку дії договору об'єкт оренди не був своєчасно повернений балансоутримувачу – Запорізькому філіалу державного підприємства «Український державний головний науково-дослідницький і виробничий інститут з інженерно-технічних і екологічних вишукувань».

Через ці істотні порушення Регіональне відділення неодноразово зверталось до орендаря з пропозиціями сплатити у добровільному порядку платежі.

Не отримавши відповіді, Регіональне відділення звернулось з відповідним судовим позовом, який господарський суд Запорізької області повністю задовольнив, прийнявши рішення стягнути заборгованість із орендної плати у розмірі 18,7 тис. грн, штраф – 1,8 тис. грн, пеню – 2,6 тис. грн, а також виселити орендаря-порушника.