A A A K K K

На Запоріжжі керівництво області та Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області відвідали об’єкт успішної приватизації

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух та начальниця Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області Регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях Владислава Панасенко відвідали раніше приватизований об'єкт державного майна.

Посадовці ознайомились з роботою курортного комплексу Grand Family Appartments, який до 2017 року перебував у державній власності та мав назву туристично-оздоровчий комплекс «Горіховий Гай». 

Туристичний комплекс, зведений у 1989 році, тривалий час не працював та перетворився на руїну.  У 2017 його виставили на продаж. За об’єкт змагались декілька учасників. Результат відкритих торгів – майже 4 млн гривень до державної скарбниці. Майно отримало ефективного приватного власника. 

Сьогодні комплекс приймає відпочиваючих, забезпечує роботою кілька десятків людей, сплачує податки та приносить прибуток.

Інвестор курортного комплексу Олексій Фокарді розповів, що будівництво на об’єкті досі триває. У планах на наступні три роки – збудувати нові корпуси, ресторани, будівлю для адміністрації та персоналу.

Владислава Панасенко подякувала інвестору і висловила сподівання, що інші об'єкти, виставлені державою на продаж у Запорізькій області, також найдуть свого ефективного власника.

«Приватизація допомагає більш ефективно експлуатувати занедбані об’єкти, перетворивши їх на цікаві локації, – розповіла пані Владислава – Основна лінія, яку проводить Фонд держмайна сьогодні, – це прозорість і доступність. Працює сайт www.privatization.gov.ua, де можна знайти всю інформацію про об’єкти, тут є покрокові інструкції та відповіді на найпоширеніші запитання. Кожен може переглянути і зрозуміти, як можна ініціювати приватизацію».

Голова облдержадміністрації Олександр Старух підкреслив, що держава сьогодні приділяє велику увагу приватизації, та висловив впевненість, що майбутнє країни у синергії влади та інвесторів.