A A A K K K

Підприємство, яке після приватизації працює, розвивається та надає роботу понад сотні запоріжцям – гідний приклад успішної приватизації

20 жовтня 2021 року начальниця Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області Регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях Владислава Панасенко провела робочу зустріч з директором Товариства з обмеженою відповідальністю «ВПІ «Гіпропром» за участі Голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха.

До 2018 року це було державне підприємство, приватизацію якого здійснювало Регіональне відділення Фонду державного майна України.

Рішення про приватизацію цього підприємства було прийняте у 2018 році. І у грудні цього року відбувся онлайн-аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу ДП «Державний інститут по проектуванню промислових підприємств».

Тоді в електронному аукціоні змагались 2 учасника.

При стартовій ціні у 10,8 млн гривень, ціна продажу цього об’єкта становила 13,4 млн гривень з урахуванням ПДВ.

«Сьогодні мене особисто як представника Фонду державного майна у Запорізькій області тішить те, що підприємство розвивається, укладає контракти як із закордонними партерами, так і з вітчизняними – зазначила Владислава Панасенко – Саме тому ми вважаємо цей об’єкт історією успішної приватизації. Державний бюджет отримав надходження, підприємство – інвестиції, а люди – колектив справжніх фахівців, – роботу та можливість розвиватись. Бізнес має займатись бізнесом, а держава – створювати прозорі умови для роботи підприємств».

Олександр Старух у свою чергу відзначив: «Ми бачимо, що приватизація держмайна відкриває нові можливості для підприємств та територій, на яких вони знаходяться. І дуже добре, що після приватизації підприємство зберегло кадрово-науковий потенціал, щоб працювати швидко та якісно, та висловив надію на його подальший розвиток».

Михайло Фридман, директор товариства, розповів про роботу Проектного інституту. Зокрема, за його словами, тільки у цьому році були вкладені інвестиції на суму понад 2,2 млн гривень для оптимізації роботи конструкторів та закупівлю ліцензійних програм. «Сьогодні ми працюємо в основному із закордонними замовниками – здебільшого це проекти у Казахстані, але разом з цим розробляємо проекти і в Україні» – зазначив пан Михайло.

До відома. У 2019 ДП «ДІПРОПРОМ» перетворено у ТОВ «ВПІ« ГІПРОПРОМ».

Співпраця з багатьма зарубіжними фірмами-розробниками передових технологій і устаткування дає можливість проектувати і будувати найсучасніші виробництва. Інститут укомплектований сучасною комп’ютерною та розмножувальною технікою, має ряд ліцензійних програм для проектування. Високий професіоналізм проектувальників і сучасне обладнання дозволяють інституту розробляти проекти на високому технічному рівні і належної якості, задовольняти найвищим вимогам підприємств-замовників, мати високий рейтинг серед проектних інститутів і гідно конкурувати на ринку проектних робіт.