A A A K K K

У Запорізькій обласній раді представили інвестиційне меню області

Про зміну підходів до процесів приватизації та оренди у бік відкритості та прозорості говорили на зустрічі Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області Регіонального відділення ФДМУ по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях з представниками місцевого бізнесу та громад.

«Ми впевнені, механізми прозорої приватизації та оренди можуть зацікавити як підприємництво, так і місцеві громади, на території яких перебуває державне майно» – зазначила на початку зустрічі Владислава Панасенко, начальниця Управління.

Вона, разом зі своєю заступницею з питань приватизації Ліною Літвіновою та Ніною Островерхою, яка керує напрямком оренди, детально розповіли, як ініціювати приватизацію та оренду об’єкта, як взяти участь в онлайн-аукціонах, де знайти інформацію про ці об’єкти, а також познайомили присутніх з топовими об’єктами обласного інвестиційного меню.

«Ми бачимо, як змінюється на краще спілкування з представниками Фонду державного майна України у Запорізькій області – зазначив Геннадій Фукс, заступник Голови Запорізької обласної ради, та додав, що в інтересах як держави, так і бізнесу є максимальна прозорість та прискорення процесів для ефективного управління державним майном».

На важливості налагодження якісної комунікації між громадами та Управлінням ФДМУ акцентував увагу Аскад Ашурбеков, директор Агенції регіонального розвитку Запорізької області. Адже, за його словами, громада може допомогти виявити майно на своїй території – потенційні об’єкти приватизації чи оренди, та поширювати інформацію про них серед місцевого підприємництва.

У свою чергу Владислава Панасенко погодилась з цим та поділилась з присутніми робочими планами – відвідати об’єднані територіальні громади Запорізької області для ще більш продуктивного спілкування з представниками бізнес-спільнот та органів місцевого самоврядування.