A A A K K K

Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області та Запорізька обласна федерація роботодавців уклали Меморандум про співпрацю

Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області та Запорізька обласна федерація роботодавців – давні ділові партнери, які разом проводили заходи, залучали регіональне підприємництво до обговорення питань, які цікавили бізнес-спільноту.

13 вересня 2021 року ці організації уклали Меморандум про співпрацю та розвиток взаємовигідних відносин між владою та бізнесом у сферах приватизації та оренди державного майна.

«Робота Управління як органу приватизації і як представника Фонду державного майна України у Запорізькій області стає більш відкритою, – зазначила Владислава Панасенко, начальниця Управління, та додала – Нам важливо проводити якісну роз’яснювальну роботу з нашими потенційними інвесторами, ініціювати більше масштабних зустрічей, презентувати нашу роботу, залучати якомога ширше коло місцевих підприємців. Я впевнена, що обласна федерація роботодавців зможе надати нам конструктивну допомогу».

З цією думкою погодився і Олександр Головко, Голова Ради Запорізької обласної федерації роботодавців: «Наша спільна задача – розвиток економіки регіону, а це можливо завдяки, у тому числі, залученню інвестицій через приватизацію та передачу в оренду державного майна. Підприємництво має працювати, створювати робочі місця... Для цього нам разом важливо показати прозорі механізми, як це можна зробити».

На заході були присутні і представники бізнесу, які мали змогу отримати відповіді на питання. Зокрема, вони цікавились тим, де можна знайти інформацію про об’єкти приватизації, як змінилась процедура приватизації та оренди державного майна, та як можна ініціювати приватизацію об’єктів.

Фахівці Управління з приватизації та оренди Ніна Островерха та Ольга Ткаченко надали вичерпні відповіді та проінформували присутніх про Інтернет-ресурси, створені Фондом державного майна, – www.privatization.gov.ua та www.orenda.gov.ua. Окрім інформації про потенційні об’єкти інвестування, тут же можна знайти роз’яснення норм законодавства, відповіді на найпоширеніші запитання та різноманітні покрокові відеоінструкції, як працювати з тими чи іншими розділами сайтів.