A A A K K K

В рамках проекту «Велика приватизація в’язниць» відбувся прес-тур до Львівської колонії №48 для представників медіа

Під час екскурсії колонією, представники регіональних ЗМІ отримали конструктивні відповіді на запитання щодо приватизації непрацюючих активів пенітенціарної служби в рамках спільного проекту Фонду держмайна та Міністерства юстиції «Велика приватизація в’язниць». Одним з перших об’єктів цього проекту є приватизація Львівської виправної колонії №48 (bit.ly/3blnOtw та bit.ly/3w0vlGh).

«У нас два лоти. Один із них – дуже велика земельна ділянка, на якій розташоване наше майно. Ми розраховуємо, що у інвесторів буде цікавість саме до такого об’єкту, який розташований в місті. Другий лот – невеличкий об’єкт. Він також може бути комусь корисний, в кого є бізнес і розраховує або його розширювати, або на цьому об’єкті щось для себе буде розвивати», – каже заступниця міністра юстиції України Олена Висоцька.

Зі свого боку, начальник регіонального відділення Фонду держмайна Владислав Калинець акцентував увагу на недоцільності розміщення таких об’єктів у межах житлових кварталів міста.

«Важлива ціль, яка досягається приватизацією цього об’єкту - перенесення закладів виконання покарань з меж житлових кварталів міст на периферію», – пояснив Владислав Калинець.

Як зазначив заступник директора Департаменту комунікацій та маркетингу ФДМУ Микола Ганіч, таким чином реалізовується основа мета приватизації, визначена командою Фонду держмайна на чолі з Дмитром Сенниченко: перетворення непродуктивних активів на продуктивні.

«Приватизація цього об'єкту - це залучення інвестицій у створення продуктивного активу в житловому районі міста, також це створення нових робочих місць для місцевої громади, а ще - фінансовий ресурс для побудови сучасної пенітенціарної установи за межами міста» , – заявив Микола Ганіч.