A A A K K K

«Приватизація та оренда державного майна у військовий час на Закарпатті» – про це розказала у своєму інтерв’ю для інформаційного-видання UZHGOROD.in начальниця Управління забезпечення реалізації повноважень у Закарпатській області Наталія Кастрова

Начальниця Управління забезпечення реалізації повноважень у Закарпатській області Наталія Кастрова надала інтерв’ю інформаційному-виданню UZHGOROD.in на тему: «Приватизація та оренда державного майна у військовий час на Закарпатті».

З 24 лютого 2022 року всі приватизаційні процеси були призупинені. В оперативному порядку були запропоновані зміни до законодавства про приватизацію в умовах військовогостану. Таким чином Україна зробила рестарт приватизації 2022 році, що є важливим кроком до відновлення бізнес-активності в Україні, зміцнення економічної безпеки нашої держави. Верховною Радою був прийнятий в другому читанні законопроект №7451, який запустив приватизацію та оновив її процедури.

Бізнес отримав можливість інвестувати у державне майно, яке не використовувалось роками.

Водночас, об’єкти держвласності нарешті отримали шанс стати ефективними підприємствами, дати людям роботу та приносити кошти Україні для зміцнення обороноздатності і боротьби з агресором та відновлення пошкодженої інфраструктури.

Вторгнення рф в Україну та введення військового стану призвело до блокування процесів укладення та продовження договорів оренди. Так, через технічну неможливість завершення розпочатих процедур з передачі державного майна в оренду, через необхідність евакуації обладнання та інформаційно-телекомунікаційних систем Фонду, необхідність адаптації законодавства до умов військового часу, 24 лютого 2022 року було прийнято рішення про тимчасове припинення електронних аукціонів на право оренди державного майна на період військової агресії.

У 2022 році оренда держмайна принесла у бюджет 6,1 мільйонів гривень, що становить 81% від запланованого на 2022 рік показника. Хочу зазначити, що досягнення планових показників під час воєнного стану було нелегкою справою.

«Але головна перемога у іншому: нам вдалося вдвічі скоротили втрати від припинених договорів порівняно із минулим роком – під час війни орендарі менше припиняли договори оренди, ніж у 2021 році» – про це та інше розказала Наталія Кастрова.

Детальніше за посиланням-https://bit.ly/3H6BI1V