A A A K K K

Аналіз регуляторного впливу проекту наказу ФДМУ "Про затвердження переліку документів, які подаються орендодавцеві для укладення договору оренди майна, що належить до державної власності"

від 28 серпня 2005 р.

Аналіз регуляторного впливу
проекту наказу Фонду державного майна України
"Про затвердження переліку документів, які подаються орендодавцеві для укладення договору оренди майна, що належить до державної власності"

Наказ розроблено на виконання вимог статті 793 Цивільного кодексу України, частини першої ст.9 Закону України "Про оренду державного та комунального майна" та ст. 12 Закону України "Про екологічний аудит".

Проект наказу уточнює перелік документів, які подаються орендодавцеві для укладення договору оренди і дозволить прискорити процес укладання договорів оренди.

Нововведеннями є : надання орендодавцю довідки про взяття на облік платника податку; перелік документів, які необхідно надати для нотаріального посвідчення договору оренди визначений в Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 03.03.2004 N20/5; свідоцтво про реєстрацію платника податку на додану вартість (форма N2); погодження відповідного органу у разі належності до об'єктів культурної спадщини; звіт про екологічний аудит (при передачі в оренду ЦМК).

Затвердження проекту наказу призведе до більш якісної підготовки договорів оренди, більш ефективного використання державного майна та забезпечення виконання завдання по надходженню плати за оренду цілісних майнових комплексів, нерухомого майна та іншого державного майна до державного бюджету.

Впровадження нормативного акта не потребує додаткових фінансових та матеріальних витрат.

Заступник директора ДепартаментуЯ. Усенко