A A A K K K

Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Фонду державного майна України «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Фонду державного майна України»

Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Фонду державного майна України «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Фонду державного майна України»

Відповідно до статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» повідомляється про оприлюднення з __________ 2014 р. на сайті Фонду державного майна України (www.spfu.gov.ua, сторінка «Нормативна база», «Проекти нормативних актів») проекту наказу Фонду державного майна України «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Фонду державного майна України» (далі – Проект), з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних, юридичних осіб та їх об’єднань.

Проект розроблено з метою приведення положень діючих нормативно-правових актів Фонду державного майна України, що регулюють питання оцінки майна і оціночної діяльності в Україні, у відповідність із Законом України від 15.04.2014 № 1206-IV «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку відкриття бізнесу». 

Необхідність розроблення змін до нормативно-правових актів Фонду державного майна України обумовлена  змінами,  запровадженими   Законом  України  від  15.04.2014 № 1206-IV «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку відкриття бізнесу», зокрема, відмовою від обов’язкового виготовлення і використання суб’єктами господарювання печатки. Нормативно-правовими актами з питань оціночної діяльності визначаються правові засади здійснення оцінки майна, особливостей проведення оцінки відповідного майна залежно від мети оцінки, порядок рецензування звіту про оцінку майна та вимоги до змісту звіту про оцінку майна. Так, однією із вимог до оформлення звіту про оцінку майна є підписання його оцінювачами, які безпосередньо проводили оцінку, і скріплення печаткою та підписом керівника суб'єкта оціночної діяльності звіту про оцінку. З огляду на зазначене, Фонд державного майна України забезпечив перегляд власних окремих нормативно-правових актів з питань оцінки майна, оціночної діяльності і розробив відповідні зміни, внесення яких забезпечить приведення правових норм таких нормативно-правових актів у відповідність із зазначеним законом.

Зауваження та пропозиції до Проекту просимо надсилати в паперовому вигляді на адресу Фонду державного майна України: 01601, м. Київ – 133, вул. Кутузова, 18/9, і в електронному вигляді на адресу електронної пошти: natali@spfu.gov.ua.

Відповідно до частини першої статті 20 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» зауваження і пропозиції до оприлюдненого проекту наказу Фонду державного майна України «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Фонду державного майна країни» та аналізу регуляторного впливу зазначеного Проекту надаються фізичними та юридичними особами, їх об'єднаннями, крім розробника, спеціально уповноваженому органу виконавчої влади з питань державної регуляторної політики – Державній службі України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва на адресу: 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11. Адреса електронної пошти: inform@dkrp.gov.ua.

Зауваження та пропозиції до Проекту прийматимуться протягом одного місяця від дати його оприлюднення.

 

Заступник начальника
управління з питань оціночної
діяльності                                                                                        С. Булгакова

Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Фонду державного майна України

Пояснювальна записка до проекту наказу Фонду державного майна України «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Фонду державного майна України»

Аналіз регуляторного впливу проекту наказу Фонду державного майна України «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Фонду державного майна України»