A A A K K K

До уваги суб’єктів оціночної діяльності

Відповідно до Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні» (далі – Закон про оцінку)  Фонд державного майна України (далі – Фонд) видає юридичним особам та фізичним особам-підприємцям документи дозвільного характеру – сертифікати суб’єктів оціночної діяльності.

 Видача суб’єктам господарювання сертифікатів суб’єктів оціночної діяльності є адміністративною послугою, яка надається Фондом згідно із Законом України «Про адміністративні послуги».

 Процедура видачі сертифікатів суб‘єктів оціночної діяльності  (зокрема, строк видачі документа дозвільного характеру) чітко регламентована Законом про оцінку та Положенням про видачу сертифікатів суб’єктів  оціночної діяльності, затвердженим наказом Фонду від 14.03.2002 № 479, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 28.03.2002 за № 312/6600 (із змінами).

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID - 19)» (далі – Закон про запобігання коронавірусної хвороби), а також  на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами) з 17.03.2020 до 24.04.2020 на всій територій України встановлюється карантин.

Згідно з пунктом 2 Прикінцевих положень Закону про запобігання коронавірусної хвороби з дня оголошення карантину зупиняється перебіг строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг та строків надання цих послуг, визначених законом. Від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення.

 З метою безумовного виконання вимог Закону про оцінку, а також  сприянню розвитку мікро та малого  бізнесу в УкраїніФонд продовжує видачу сертифікатів суб‘єктів оціночної діяльності.

Водночас, для запобігання та поширення коронавірусної хвороби (COVID - 19) просимо у період карантину подавати документи для отримання сертифіката суб’єкта оціночної діяльності засобами  поштового зв’язку на адресу Фонду: 01133, м. Київ, вул. Генерала Алмазова, 18/9.

Готові документи просимо забирати шляхом кур’єрської доставки за адресою: 01133, м. Київ, вул. Генерала Алмазова, буд. 18/7, кімн. 410/4 (послуга називається: «Із зворотною доставкою»). Контактний телефон  (044) 200-36-36.

Окремо звертаємо увагу на те, що перелік документів, необхідних для отримання сертифіката суб‘єкта оціночної діяльності, а також інформація стосовно оплати коштів до Державного бюджету України розміщені на офіційному веб-сайті Фонду в розділі: Діяльність/Оцінка/Державний реєстр оцінювачів та суб‘єктів оціночної діяльності/Перелік документів для видачі сертифіката суб‘єкта оціночної діяльності.